Souboj na talíři - 1. Season 1

- Originální název: Bujabéza
- Žánr: Reality
- Premiéra: 07.09.2021
Máloco je tak typické pro Provence jako bujabéza, voňavá polévka z ryb a mořských plodů, s pastisem a fenyklem. „Zavřete oči a ocitnete se v baru v přístavu v centru Marseille, kde se jde každé ráno pro čerstvé ryby. To je Provence,“ barvitě líčí Ian Kuneš z Divokýho bistra v kempu na Šumavě. Když v Souboji na talíři padl i podruhé los na Jana Punčocháře, aby pro kolegy Přemka Forejta a Radka Kašpárka v Česku vybral místo, kam je vezme za dobrým jídlem a zážitky, měl jasno. A nechal je k cíli cestu dojít kus pěšky, aby jim dopřál ten zážitek dát si dobré jídlo poté, co padáte únavou, hladem a žízní. A povedlo se. Bujabéza připravená u jihočeského rybníka rodilým Francouzem z mořských ryb a mořských plodů oba šéfkuchaře naprosto nadchla, a to už mají něco nachutnáno. A poté byla řada na nich, aby připravili takovou bujabézu, která svou chutí překvapí, aniž by se snažila napodobit tu pravou francouzskou. Oba k tomu přistoupili po svém, jak se dalo čekat.