Jídlo z pohledu vědy - 1. sezóna
2017 |
Spojené království
|
None minut

- Originální název: Účinky jídla na mozek
- Žánr: Dokumentární
- Premiéra: 10.03.2017
Proč kousek čokolády vzbuzuje vášeň, šálek kávy závislost, chilli paprička bolest a alkohol otupělost či bezmezné veselí? Protagonisté, bývalý lékař a botanik, vysvětlují, co přesně se děje s našimi těly při konzumaci některých potravin. Jídlo je naší pohonnou hmotou. Díky němu rosteme a čerpáme z něj energii. Jeho složení má obrovský dopad na naše tělo. Zejména však na mozek. Některé potraviny mohou vzbudit tak silný pocit touhy, že se na jejich konzumaci můžeme stát závislí. Jiné vyvolávají podobný efekt, jako kdybychom byli v ohni. Proč je zrovna čokoláda jednou z nejnávykovějších pochutin na světě? A jak si stojí alkohol či káva? Nahlédněte s námi pod pokličku vlastního těla a jeho chutí.