Boží dar – příběhy českých potravin - 5. sezóna

2. Kuře

2017 |  Česká republika  |  20 minut
Kuře
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

  • Originální název: Kuře
  • Žánr: Dokumentární
  • Premiéra: 12.11.2021

Jak to bylo s kuřetem a kuřecí roládou? Na maso a vejce se slípky začaly využívat asi 3200 let před naším letopočtem. Tehdy byl domestikován v povodí Indu kur bankivský, který měl s dnešním kurem domácím mnoho společného. Lidé si uvědomili, že k chovu slepic není potřeba nic zvláštního, že se rychle množí a dost potravy si zajistí samy svým hrabáním. Jak se slípkám daří dnes? A jaký byl Napoleonův nejoblíbenější recept z kuřecího masa? To vše a ještě víc se dozvíte v dalším dílu pořadu Boží dar.

Recenze

Pro komentování je nutné být přihlášený.
Nemáš účet? Nevadí, rychlá registrace!

Informace o postavách seriálu

Informace o zajímavostech seriálu

Přidat novou zajímavost

Známé hlášky z filmu

Hodnocení

Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Pro hodnocení je třeba se Přihlásit!

Boží dar – příběhy českých potravin

Sdílet na:

Tagy