Boží dar – příběhy českých potravin - 4. sezóna

2. Rajčata

2017 |  Česká republika  |  20 minut
Rajčata
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

  • Originální název: Rajčata
  • Žánr: Dokumentární
  • Premiéra: 13.11.2020

Předky dnešních rajčat bychom našli už před 52 miliony lety v Peru nebo v Mexiku. Aztékové je užívali jako afrodiziakum. Do Evropy se tato plodina dostala v 16. století. Dnes jsou rajčata běžnou součástí naší kuchyně i většiny zahrad. Rajským jablkům se lidé po staletí vyhýbali, domnívali se, že jsou jedovatá. Dnes víme, že rajčata jsou velmi zdravá. Čistí ledviny, snižují cholesterol, působí jako prevence infarktu nebo křečových žil. Obsahují vitamíny B, provitamín A, a také minerální látky jako vápník, fosfor, železo, jód, měď a draslík. Pečovat o rajská jablíčka údajně dokáže jenom zkušený zahradník. A jde o ovoce nebo zeleninu?

Recenze

Pro komentování je nutné být přihlášený.
Nemáš účet? Nevadí, rychlá registrace!

Informace o postavách seriálu

Informace o zajímavostech seriálu

Přidat novou zajímavost

Známé hlášky z filmu

Hodnocení

Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Pro hodnocení je třeba se Přihlásit!

Boží dar – příběhy českých potravin

Sdílet na:

Tagy