Nakládání masa
- Autor: Josef Fišer, Rudolf Böhm, Jaromír Lát, Miroslav Dobeš, Josef Holec
Sborník, sest. podle myšlenek doc. J. Hökla a z výsledků prací Výzk. úst. min. potrav. prům. v Brně a Úst. pro hygienu a technologii potravin Vys. šk. veterinární v Brně. Obs.: Vlivy podmiňující jakost masa. Onasolovanémmasepostránce výživy. Soli a směsi užívané k nakládání masa. Použití dusitanů v SSSR. Solírny a jejich vybavení. Nakládání do dusičnanového láku. Solení nastřikováním. Výroba baconu. Solení hovězích jazyků po krevníchcestáchajazyků,určených do konserv. Prosolenost masa a její výpočet. Mikroflora láku, zvrhnutí láku. Použití slabých organických kyselin k prodloužení trvanlivosti láku. Získávání a využití bílkovin z láku. Vady masapřinakládání.Hygienanakládání masa. Solení drůbeže především nastřikováním. Mikrobiologie vzduchu, zvl. solíren.
Pro komentování je nutné být přihlášený.
Nemáš účet? Nevadí, rychlá registrace!
Zatím nejsou žádné komentáře k tomuto filmu.
Postavy
Postavy z knihy
Zajímavosti
Informace o zajímavostech filmu.